Het is donderdagochtend. Niels en ik zijn met het vliegtuig op weg naar Barcelona om vervolgens door te rijden naar Andorra – Encamp. Encamp is het begin van onze GR11 hiking-tocht.

Het begint goed. Het vliegtuig vliegt zoals gepland en op het vliegveld van Barcelona vinden we al snel een autobusje die ons naar Andorra wil brengen en ons af wil zetten op het gekozen adres. Dit was het adres van de enige camping in Encamp. Dachten we…
Nadat we onze spullen op onze rug hadden gehesen en vriendelijk hadden gezwaaid naar de chauffeur, draaide we ons om, om zo onze weg te vervolgen naar de camping. Deze bleek echter verandert te zijn in een grote lege vlakte, met wat vervallen muurtjes en een enorm hek er omheen. Wat nu?

We besloten om eerst onze magen te vullen met hamburgervlees (want who knows wanneer we weer iets normaals zouden kunnen eten), vervolgens bij een locale winkel campinggas gescoord, om dan toch maar gelijk aan de tocht te beginnen.

Na ongeveer 2 uur lopen was het tijd om een slaapplek te vinden. Door het raadplegen van de handige GR11-app van Niels, bleek een paar meter verderop een geschikte camp-spot te zitten. De app liet alleen niet de hoeveelheid koeien en/of paarden in dat gebied zien en in welke hoeveelheid zij vlaaien met zich mee brachten.
Aangezien er geen koe te bekennen was en wij niet vies zijn van uitgedroogde poephopen, besloten we de tent toch op te zetten, want verder was het uitzicht super mooi!

Langzaam werd het donker. Met z’n tweeën in een klein tentje in het midden van het bos, zorgde voor een onrustige nacht.
Maar 1 ding was zeker. De start van de GR11 was een feit!

Ben je zelf van plan om de GR11 te lopen, heb je vragen of wil je gewoon wat kwijt? Stuur me dan gerust een berichtje!