Naarmate we meer richting de kust lopen, merken we dat het steeds warmer wordt. Zo ook vandaag.
Met deze hitte is goed voorbereid op pad gaan en voldoende water bij je hebben, erg belangrijk. Als je dan verdwaalt kan dat best wel even angstig zijn…

Vandaag lopen we over het algemeen over grote paden. Wanneer ons boekje zegt dat we wat meer het bos in moeten, volgen we dat netjes. Ook de route zelf geeft een soort van pijl aan.
Al snel blijkt echter dat dit naar een onduidelijk pad wijst. We kunnen niet meer goed zien welke richting we heen moeten en besluiten een stukje terug te lopen. Als we weer een herkenbaar stuk zien, volgen we opnieuw een pad waarvan we denken dat dat de route is.
Ook dit loopt uit op niks. Langzaamaan dwalen we steeds meer af. We dalen verder naar beneden het dal in, waar het steeds donkerder wordt vanwege alle bomen die dicht op elkaar staan.
Op een gegeven moment weten we niet meer goed wat we moeten en we raken lichtelijk in paniek. Ons water begint op te raken en de hitte helpt ook niet mee.
Boven ons zien we een soort van weg lopen en we besluiten om ons een weg door de bosjes te wanen zodat we maar uitkomen op die weg.
Dit gaat moeizaam, maar het lukt. Aangezien we al iets meer in de bewoonde wereld zitten (tenminste er loopt een weg), voelen we dat we al iets rustiger worden.
Een paar honderd meter verderop zien we ook plots de route weer, GELUKKIG!

Waar we fout zijn gegaan, weten we nog steeds niet. De route daar is erg onduidelijk, dus let alsjeblieft op!

Ondanks de moeizame start, lopen we daarna weer gemakkelijk door. Op een gegeven moment komen we langs bomen met een opmerkelijke onderkant. Het blijken rubberbomen (zie foto).

Uiteindelijk, na 17 km, komen we uit bij Camping Maçanet. Dit is een mooie en rustige camping. Super mooie campingplaatsen en ligt in een mooie omgeving.
Hier kunnen we even bijkomen van de dag…

Ben je zelf van plan om de GR11 te lopen, heb je vragen of wil je gewoon wat kwijt? Stuur me dan gerust een berichtje!