Het is maandag. We vertrokken vandaag met een mooie zonsopgang. Op de planning stond de tocht van Camping Maćanet naar Camping L’ Albera. Een tocht van ongeveer 23,8 km lang.

Het was een mooie dag. Omdat het elke dag steeds heter werd, besloten we ook vandaag weer vroeg te vertrekken om zo de hitte voor te zijn.
De omgeving om ons heen werd steeds groener. De grijze rots dagen leken voorbij. Heerlijk om met deze hitte soms even door de schaduw van de bomen te kunnen lopen.

We liepen vandaag veel over de weg. Aangezien we besloten hadden om in plaats van 3 dagen, nog maar 2 dagen te trekken (i.v.m. tijdsplanning) liepen we een wat alternatievere route. Dit betekende wat meer kilometers per dag. Maar omdat we hierdoor ook meer over de weg liepen, liep dit aardig door en dat was eigenlijk wel even lekker.


Uiteindelijk kwamen we aan op Camping L’ Albera. De camping werd beheert door een Nederlands eigenaar en was verder een mooi en erg rustige camping. Je kunt er overigens ook een heerlijk koud biertje krijgen.

Op loopafstand gelegen van de camping ligt een klein, authentiek dorpje met allerlei gezellige restaurants en terrasjes. Hier zijn we diezelfde avond dan ook gelijk maar even wezen buurten.

Ben je zelf van plan om de GR11 te lopen, heb je vragen of wil je gewoon wat kwijt? Stuur me dan gerust een berichtje!

(Camping L’ Albera)