De laatste dag van de trip. Na iets meer dan 16 km zouden we de eindstreep van de GR11 aan tikken. De afgelopen twee dagen hadden we wat meer over grotere wegen moeten lopen (ivm de tijd), maar vandaag liepen we weer volledig op de route. En dat was gelijk te zien!

De route begon door de straten van El port de la Selva. Naarmate we steeds verder omhoog klommen, kreeg je een steeds beter uitzicht over de leuke huisjes van dit dorp.

Even later liep de route het dorp uit en een national park in. Dit was super mooi. Bosnatuur wisselde zich af met rotsige omgeving. Wanneer je weer over een bergje klom, ving je kort een blik op van de zee waarna deze weer verdween achter de bomen.

 

Verderop kwam langzaam de toren van Cap de Crues in beeld waarmee ook het aantal auto’s toenam. Cap de Crues is niet alleen het eindpunt van de GR11, maar ook een erg toeristische plek waar veel mensen blijkbaar met de auto naar toe gaan.
Dit mocht voor ons de pret natuurljk niet drukken. Wij hebben de steen met de laatste route strepen aangetikt, gezocht naar het officiële eindpunt (een bord ofzo had leuk geweest, maar helaas…) en zijn vervolgens neergeploft in het restaurant en hebben ons volledig volgegeten en gedronken. Gevierd dat we het eindpunt weer hadden aangetikt.

 

Na het uitbuiken hebben we nog een rondje gedaan langs alle uitzichtpunten van Cap de Crues en zijn we met onze voetjes omhoog gaan zitten, wachten op de ‘Magic bus(je)’ die ons met een voldaan gevoel naar Cadaquéz zou brengen.

Ben je zelf van plan om de GR11 te lopen, heb je vragen of wil je gewoon wat kwijt? Stuur me dan gerust een berichtje!

 (Alle rotsstapeltjes op het eindpunt die door de jaren heen zijn gebouwd)