Met een lange hike nog in de benen, besloten we om het vandaag wat rustiger aan te doen. De hike zou vandaag ongeveer 4 uur gaan duren en dus was er ’s ochtends eerst nog tijd voor een bakkie koffie.

Rond 10 uur vertrokken we vanuit Malniu. De derde dag stond in het teken van dalen. Bijna alleen maar dalen, wat gevoelig was voor de heupen en voeten.
Onderweg was er een groot stuk waar het leek alsof er brand was geweest. Veel afgekapte en droge boomstammen.

Bij Guils de Cerdanya hebben we onderweg geluncht. Hier konden we buiten op een terrasje zitten waar we ons lieten verrassen qua eten. Niels had een soort van Spaanse kroketten en ik kreeg een soort van lasagnerollen met krokettenvulling voorgeschoteld. Super lekker! Blijkbaar eten ze dit vooral met kerst.
Op dit terras kwamen we ook de eerste Nederlander tegen van de tocht. Hij kwam vanuit de andere richting en had er ongeveer een week opzitten. Konden wij mooi even wat tips en tricks aan hem vragen.

Aan het eind van de middag kwamen we aan op camping ‘Pirineus’ in Saneja. Dit lag in de bewoonde wereld en was een druk bezochte camping. De hele camping stond vol met caravans die allen krap tussen de bomen waren geparkeerd. Er moest flink gepuzzeld worden om de caravans op de staplaatsen te passen.
Dat was weer even wat anders. We werden meteen terug naar de werkelijkheid gebracht na de rustige dagen die we hiervoor hadden gehad.
Voor een nachtje was dit prima, maar niet veel langer.

Wel was het fijn dat ze heerlijke douches hadden. Daarnaast was er een kleine supermarkt aanwezig waar we flink hebben ingeslagen.

De nacht verliep onrustig. Aangezien wij een ander ritme hadden (vroeg slapen en vroeg opstaan) dan de overige campinggasten (laat slapen, laat opstaan) werden we in slaap gesust door gezang en gelach van de luidruchtige Spanjaarden.

Ben je zelf van plan om de GR11 te lopen, heb je vragen of wil je gewoon wat kwijt? Stuur me dan gerust een berichtje!