Zoals het weerbericht ons gister al liet weten, werd het een onstuimige dag. Vandaag stond er daarom geen lange tocht op de planning, maar een kleine kilometer de berg op richting de herberg.

Omdat al bekend was dat we vandaag maar een klein stukje zouden lopen, konden we lekker even wat langer uitslapen. Vervolgens hebben we de tent droog in kunnen pakken en hebben we een ontbijtje meegepakt in de cafetaria van het Nuria skioord. De koffie smaakte overheerlijk na de vele zakjes oploskoffie die we tot hadden gehad.
Buiten was het ondertussen gaan regenen. Helaas gaf onze weer-App aan dat het niet beter ging worden de komende tijd. Alleen maar slechter zelfs. We besloten daarom maar om onze regenkleding en hoezen tevoorschijn te halen en richting de herberg, ‘Nuria Alberg’ te lopen.
Door de bergen kwam de mist naar binnen. Tegen de tijd dat we boven waren (wat nog geen 1 km verderop was) kon je nog geen 20 meter in de verte kijken. Het begon ook ineens super hard te regenen, dus we waren net op tijd binnen.

 

De herberg was een fijne plek. We sliepen op een gezamenlijke slaapzaal met prima bedden en genoeg douches (de rest van de kamers was al vol gereserveerd, dus zorg dat je op tijd bent!).
In de herberg zelf was een grote ruimte met veel tafels waar we zo ongeveer de gehele dag hebben doorgebracht. De herberg had ook verschillende spellen die we konden spelen en dus hebben we ons vermaakt met een aantal potjes schaak (helaas niet kunnen winnen).

 

Wat betreft avondeten, aten we wat de pot schafte. Ik vond het concept té leuk. Per groep kreeg je een tafelnummer aangewezen en per ‘gang’ kon je langs de dames van de keuken lopen om daar het eten op te halen. Eerst een kom met soep, gevolgd door hamburgers en groenten. Je kon meerdere malen bijhalen want er was genoeg. En het was overigens erg lekker!
Was je uitgegeten? Dan moest je je vaat in de rekken zetten en kon je vertrekken. Volledig verzadigd zijn we vervolgens onze bedjes in gedoken.

 

Ben je zelf van plan om de GR11 te lopen, heb je vragen of wil je gewoon wat kwijt? Stuur me dan gerust een berichtje!

 

(Herberg – Nuria Alberg)