Het was vandaag alweer vrijdag. Omdat we pas ‘laat’ konden ontbijten begonnen we pas laat aan de tocht. Dit was prima omdat er toch een korte dag op de planning stond, dachten we…

We begonnen vandaag weer door de ‘jungle’. Dit was fijn, want het was al best wel warm en de bomen zorgde voor schaduw en verkoeling. Wat verderop liepen we wat meer over kalere vlaktes maar wel tussen hoge gebergtes, erg mooi!Van te voren hadden we opgezocht dat we wilden kamperen in Talaïxa en dat dit een niet al te lange route zou zijn. Echter, toen we er aan kwamen bleek dit een onbemande Refuge te zijn. Hier waren we niet op berekend (ook niet qua eten) dat we besloten om door te lopen. We zouden nu gaan lopen naar Sadernes. Dit lag niet helemaal op onze route alleen.
De beslissing zorgde ervoor dat onze hike ineens met een aantal uur werd verlengt. Helemaal prima, maar daarvoor moesten we even omschakelen.


(Talaïxa – onbemande Refuge)

Het laatste stuk richting Sadernes liepen we langs een rivier. In de rivier lagen grote ronde stenen en naarmate we verder liepen kwamen we steeds meer ouders en kinderen tegen die aan het spelen waren op deze stenen en verkoeling zochten in het water. Dit was een leuk stuk om te lopen.

Het allerlaatste stuk richting de camping liepen we wat meer tussen de hoge rotswanden. Er was hier niet echt een wandelpad, dus moesten we op de autoweg lopen. Gelukkig viel het mee hoeveel autoverkeer er op dat moment was.

De camping in Sadernes was een fijne camping (mocht je opzoek zijn naar een slaapplaats dan is deze camping zeker de moeite waard).
Bij de camping was ook campingwinkel waar ze beperkt eten verkochte en een restaurant, waar we diezelfde avond nog hebben gegeten. Erg lekker!

Ben je zelf van plan om de GR11 te lopen, heb je vragen of wil je gewoon wat kwijt? Stuur me dan gerust een berichtje!